buitenland

Natuurbrand Californië: 100 huizen in de as

Door ANP - 19 augustus 2016

LOS ANGELES (ANP) – Een natuurbrand in een bergpas in het zuiden van de Amerikaanse staat Californië heeft ongeveer honderd huizen in de as gelegd. Tienduizenden inwoners werden gedwongen een veilig heenkomen te zoeken. Sinds de brand in de zogenoemde Blue Cut dinsdag uitbrak, ging bijna 15.000 hectare aan kurkdroog struikgewas in vlammen op.

Vrijdag kreeg de brandweer eindelijk een beetje vat op de vuurzee in het gebied op 120 kilometer ten noordoosten van Los Angeles. Toch worden nog 34.500 woningen en andere gebouwen waaronder het skioord Wrightwood bedreigd.

Ook in andere staten in het westen van de VS woeden natuurbranden. In de gebieden is al langere tijd weinig neerslag gevallen en heersen ongewoon hoge temperaturen. Daarbij waait het hard.