buitenland

Natuurbrand Californië verder teruggedrongen

Door ANP - 21 augustus 2016

LOS ANGELES (ANP) – De natuurbrand die sinds dinsdag in Californië woedt is grotendeels teruggedrongen. De brandweer heeft 68 procent geblust. Duizenden geëvacueerde inwoners kunnen weer terugkregen naar hun woningen.

De ‘Blue Cut brand’, genoemd naar de smalle kloof 120 kilometer noordoostelijk van Los Angeles, heeft meer dan 15.000 hectare verwoest. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat 105 woningen en 213 bijgebouwen in de as zijn gelegd. Meer dan 80.000 inwoners werden gedwongen een veilig heenkomen te zoeken.

Ook in andere staten in het westen van de VS woeden natuurbranden. In de gebieden is al langere tijd weinig neerslag gevallen en heersen ongewoon hoge temperaturen. Daarbij waait het hard. In totaal gaat het om bijna dertig grote branden over een gebied van 1373 vierkante kilometer.