buitenland

Noord-Korea vuurt na twee weken weer raket af

Door ANP - 03 augustus 2016

SEOUL (ANP) – Noord-Korea heeft woensdag opnieuw een ballistische raket afgeschoten. Volgens de Zuid-Koreaanse strijdkrachten werd de raket afgevuurd van vanuit de westelijke regio van het buurland en belandde het projectiel in zee aan de oostkust.

Twee weken geleden was de vorige keer dat Noord-Korea raketten afvuurde. Het ging toen om drie ballistische raketten, die een bereik hadden van tussen de vijfhonderd en zeshonderd kilometer. Ook die belandden in zee. Eerdere lanceringen leidden tot felle kritiek van de internationale gemeenschap.

Noord-Korea is op zijn beurt woedend op plannen van Zuid-Korea om een nieuw raketafweersysteem te plaatsen. Zuid-Korea zal in ,,een zee van vuur en een berg as” worden veranderd als het moderne afweersysteem THAAD geplaatst wordt, luidde de reactie vanuit Pyongyang.