buitenland

Ontvoerde zonen drugsbaas vrijgelaten

Door ANP - 22 augustus 2016

PUERTO VALLARTA (ANP) – De twee ontvoerde zonen van de beruchte drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán zijn vrijgelaten. Het gaat om Jesús Alfredo Guzmán Salazar en zijn broer Iván Archivaldo Guzmán. Met beiden gaat het goed. Dat zegt Ismael Bojórquez, directeur van de gezaghebbende nieuwssite Ríodoce, op basis van drie anonieme bronnen.

De broers zouden zijn vrijgelaten na bemiddeling door de Mexicaanse drugsbaas Ismael ‘El Mayo’ Zambada.

Bojórquez: ,,Formeel is altijd gezegd dat slechts een van de zonen, Jesús Alfredo was ontvoerd, maar wij hebben begrepen dat het zowel om hem als om zijn broer gaat. De ontvoering van Ivan, waarover gespeculeerd werd, is echter nooit bevestigd.”

De twee leden van het beruchte Sinaloa-drugskartel werden vorige week ontvoerd uit een chic restaurant in de populaire Mexicaanse badplaats Puerto Vallarta. Deze stad is ook het werkterrein van het Jalisco New Generation-kartel. Deze bende wordt de laatste jaren steeds machtiger.