buitenland

Poetin brengt bezoek aan Krim

Door ANP - 19 augustus 2016

KIEV (ANP/RTR) – De Russische president Vladimir Poetin is op de Krim aangekomen voor een bijeenkomst van de Russische veiligheidsraad. Het bezoek komt op een moment dat de spanningen tussen Rusland en Oekraïne over het door Rusland geannexeerde schiereiland opnieuw oplopen.

Poetin liet weten op het ,,gezond verstand” van de Oekraïne te hopen, om een oplossing te vinden voor de diplomatieke crisis. ,,Rusland zal de diplomatieke banden met Kiev niet doorhakken, ondanks de onwil van de Oekraïense regering om volwaardige politieke banden op ambassadeniveau te onderhouden.”

De Oekraïense president Petro Porosjenko heeft vorige week alle militaire eenheden in de buurt van de Krim en de oostelijke Donbass-regio opgedragen in hoogste staat van paraatheid te zijn. De oproep kwam na de Russische beschuldigingen van een Oekraïense inval in de Krim.

Poetin zal het bij de veiligheidsraad onder meer hebben over extra veiligheidsmaatregelen op de Krim.