buitenland

Polen wil term ‘Poolse kampen’ verbieden

Door ANP - 16 augustus 2016

WARSCHAU (ANP) – De Poolse regering wil een ieder die de concentratiekampen van de nazi’s in Polen aanduidt als ‘Poolse kampen’ voortaan bestraffen. Wie zich toch van de benaming bedient, moet vrezen voor drie jaar gevangenisstraf.

De rechtse regering in Warschau stemde dinsdag in met een wetsvoorstel dat ,,beledigende uitlatingen die de reputatie van Polen schaden” in het vervolg strafbaar stelt, bericht de Poolse nieuwszender TVP Info. Daaronder valt ook de term ‘Poolse kampen’, waaraan de regering zich al lange tijd ergert. De aanduiding suggereert volgens haar dat de Polen medeschuldig zijn aan de Holocaust. Vooral de buitenlandse pers en buitenlandse politici zouden zich eraan bezondigen.

De Poolse staat zou van overtreders ook een schadevergoeding mogen vragen, meldt de BBC.