buitenland

Politie arresteert plunderverdachten Amatrice

Door ANP - 27 augustus 2016

AMATRICE (ANP) – De Italiaanse politie heeft zaterdag twee mannen opgepakt die zij verdenkt van het plunderen van huizen in het door de aardbeving verwoeste dorp Amatrice. Het tweetal is onmiddellijk afgevoerd naar een politiebureau in Rome uit angst dat omstanders hun wat wilden aandoen, schrijft de Italiaanse krant La Repubblica.

De twee verdachten, beiden dertigers, beweren dat ze in het rampgebied een helpende hand wilden toesteken. Ze hadden honderden kilometers gereisd. De politie zoekt nog naar eventueel verstopte buit.

De aardbeving van woensdagochtend maakte het Midden-Italiaanse dorp Amatrice nagenoeg met de grond gelijk. Er vielen 230 doden. Italië herdenkt de slachtoffers zaterdag met een dag van nationale rouw.