buitenland

Politie beëindigt aanval universiteit Kabul

Door ANP - 25 augustus 2016

KABUL (ANP) – De Afghaanse veiligheidsdiensten hebben donderdag na uren een einde kunnen maken aan een aanval op een Amerikaanse universiteit in de hoofdstad Kabul. Een beveiliger kwam om het leven en ten minste twee daders zijn gedood, meldt de politie.

In het gebouw waren meer dan vijfhonderd studenten aanwezig toen de schutters binnendrongen. De aanval begon met schoten en een explosie, vermoedelijk veroorzaakt door een autobom. Speciale eenheden omsingelden het gebouw en gingen de universiteit binnen.

De aanval leidde tot veel paniek. Studenten probeerden te vluchten en sprongen onder meer vanaf de eerste verdieping naar beneden. Volgens een ooggetuige braken sommigen hun been. Meer dan twintig mensen raakten gewond, van wie er zes slecht aan toe zijn.

Wie de daders zijn, is nog niet bekend. Het is de tweede keer in een maand tijd dat de universiteit doelwit is van terreur.