buitenland

Reiswaarschuwing zwangeren voor regio Miami

Door ANP - 01 augustus 2016

MIAMI (ANP) – Zwangeren kunnen beter niet naar een gebied bij de Amerikaanse stad Miami reizen in verband met het zikavirus daar. De waarschuwing van Amerikaanse gezondheidsautoriteiten maandag volgt op de ontdekking van tien nieuwe infecties in de regio in Florida.

Eerder waren daar vier besmettingen door hoogstwaarschijnlijk muggen geregistreerd. Het ging om de eerste gevallen in de Verenigde Staten. Er waren in de VS al wel besmettingen geconstateerd die buiten het land zijn opgelopen, net als infecties door seks.

Het zikavirus wordt in verband gebracht met een afwijking bij baby’s, de zogenoemde microcefalie met als gevolg een te kleine schedelomvang en achterblijvende ontwikkeling van de hersenen.

De autoriteiten in Groot-Brittannië adviseren vrouwen in verwachting al enkele dagen hun reis naar Florida uit te stellen als die niet per se nodig is, meldde de Britse omroep BBC maandag.