buitenland

Rousseff verweert zich tegen afzetting

Door ANP - 29 augustus 2016

BRASILIA (ANP) – De dreigende afzetting van de Braziliaanse president Dilma Rousseff is een staatsgreep ten bate van de economische elite. Dat heeft Rousseff de senaat, die over de afzetting beslist, maandag voorgehouden.

De geschorste president deed een laatste poging het hogerhuis aan haar kant te krijgen. Ze betoogde dat de afzettingsprocedure inbreuk maakt op de grondwet en de democratie op het spel zet. De beschuldiging dat ze begrotingscijfers te rooskleurig heeft voorgesteld, noemde Rousseff slechts een voorwendsel om haar te kunnen afzetten. Ze houdt vol dat ze zich aan niets van wat haar ten laste wordt gelegd heeft schuldig gemaakt. Haar regering heeft fouten gemaakt, gaf ze toe, maar de kiezers nooit verraden.