buitenland

Rusland: gevechtspauzes van 48 uur bij Aleppo

Door ANP - 18 augustus 2016

MOSKOU (ANP) – Rusland is bereid tot een wekelijks staakt-het-vuren van 48 uur rond de belegerde Syrische stad Aleppo. Het ministerie van Defensie liet donderdag weten bereid te zijn het voorstel daarover van VN-gezant Staffan de Mistura te steunen.

De ,,humanitaire gevechtspauzes” zijn bedoeld om konvooien de stad in te kunnen brengen. Nu is dat te gevaarlijk, met als gevolg dat honderdduizenden mensen verstoken blijven van broodnodige hulp.

Rusland en de Syrische regering kwamen eerder met het plan om de wapens iedere dag drie uur lang te laten zwijgen. Maar dat is volgens de VN te kort om de benodigde spullen naar belegerde wijken te brengen. Rusland twiijfelde eerst over een langere periode, maar ging donderdag overstag. Defensie in Moskou meldde dat de eerste gevechtspauze volgende week kan ingaan.