buitenland

Singapore zucht onder rook uit Indonesië

Door ANP - 26 augustus 2016

SINGAPORE (ANP) – De luchtverontreiniging in Singapore is vrijdag naar ,,ongezonde” niveaus gestegen door de scherpe rook die van bosbranden op het Indonesische eiland Sumatra naar de stadstaat drijft. Dat liet het nationale milieuagentschap NEA vrijdag weten.

Elk droog seizoen teisteren bosbranden Indonesië die land vrij moeten maken voor palmolie- pulp- en papierplantages. De branden veroorzaken rookoverlast in een groot deel van de regio en vergroot de bezorgdheid over de volksgezondheid. Ook is er hinder voor het toerisme en luchtvaartmaatschappijen.

Indonesië belooft herhaaldelijk de branden te stoppen, maar elk jaar keren ze terug. Dit jaar heeft Indonesië al 454 mensen gearresteerd in verband met de brandstichtingen.