buitenland

Slotoffensief regeringstroepen tegen IS Sirte

Door ANP - 28 augustus 2016

SIRTE (ANP/RTR) – Het slotoffensief dat regeringsgezinde Libische milities hebben ingezet tegen strijders van Islamitische Staat in Sirte heeft hun zondag 28 manschappen gekost. Nog eens 180 regeringsgezinde strijders raakten gewond, blijkt uit een slachtofferlijst van de ziekenhuizen.

Sirte gold als de officieuze hoofdstad van IS in Libië en als een mogelijke wijkplaats, mocht de beweging in Syrië en Irak te zeer in het nauw komen. Sinds ze in mei de aanval inzetten op de kuststad hebben regeringstroepen de extremisten echter huis voor huis en straat voor straat weten terug te dringen. Sinds begin deze maand krijgen ze bovendien luchtsteun van de Verenigde Staten.

De laatste IS-strijders in Sirte hebben zich verschanst in een wijkje in het centrum van de stad.