buitenland

SPD wil snel af van parlementslid Hinz

Door ANP - 03 augustus 2016

BERLIJN (ANP) – De Duitse politieke partij SPD wil zo snel mogelijk af van het parlementslid Petra Hinz. Dat meldden Duitse media. De 54-jarige Hinz kwam vorige maand in opspraak toen bleek dat ze het grootste deel van haar cv bij elkaar had gelogen.

Zo had ze onder andere een afgeronde rechtenstudie uit haar duim gezogen. Na het bekend worden van de fraude, kondigde Hinz aan te zullen vertrekken als lid van de Bondsdag. Dat is tot op heden nog niet gebeurd en de partij wil nu actie ondernemen om haar weg te krijgen.

Hinz is in het parlement afgevaardigde van de stad Essen. De SPD-afdeling in die stad heeft haar maandag twee dagen de tijd gegeven af te treden.

Volgens de Bondsdag heeft Hinz zich daar ziek gemeld. Pogingen om met haar in contact te komen zijn mislukt.