buitenland

Standbeeld voor Tony Bennett in San Francisco

Door ANP - 20 augustus 2016

SAN FRANCISCO (ANP) – Met zijn 90 jaar heeft de gevierde Amerikaanse zanger Tony Bennett (‘Because of you’) in het Amerikaanse San Francisco vrijdagavond (plaatselijke tijd) een levensgroot standbeeld van zichzelf onthuld. Het bronzen beeld is een verlaat cadeau voor zijn 90e verjaardag op 3 augustus.

Met San Francisco heeft de geboren New Yorker een nauwe band. Hier zong hij in 1961 voor het eerst zijn beroemde herkenningsmelodie ‘I left my hart in San Francisco’, die hem een jaar later zijn eerste Grammy-award opleverde.

Zichtbaar ontroerd onthulde de zanger voor juichende fans zijn bronzen evenbeeld. Ook was hij te gast bij het honkbalstadion van de San Francisco Giants, waar meer dan 40.000 toeschouwers een verjaardagsserenade ten gehore brachten.