buitenland

Taliban boeken terreinwinst in Afghanistan

Door ANP - 20 augustus 2016

KABUL (ANP/RTR) – De Taliban hebben na dagen van zware gevechten verdere terreinwinst geboekt in het noorden van Afghanistan. Talibanstrijders veroverden zaterdagmorgen het district Khanabad in de provincie Kunduz. In andere districten zijn nog steeds hevige gevechten gaande.

Volgens de lokale autoriteiten vielen de Taliban het district Khanabad aan van meerdere kanten. ,,We hebben urenlang weerstand geboden, maar we kregen geen steun”, aldus de lokale leider Hayatullah Amiri. Volgens de Afghaanse autoriteiten in Kabul waren een gebrek aan munitie en een tekort aan versterkingen de oorzaak van de val van Khanabad.

De Taliban veroverden eerder deze week ook al gebied in de aangrenzende provincie Baghlan. Daar maakten de strijders voertuigen en munitie buit.