buitenland

Terminal Frankfurt ontruimd wegens alarm

Door ANP - 31 augustus 2016

FRANKFURT (ANP) – Op de internationale luchthaven van Frankfurt heeft de Duitse politie woensdagmorgen twee verdiepingen van terminal 1 ontruimd. Dat leidt tot vertragingen van vluchten, aldus de luchtvaartautoriteiten. Alle reizigers, ook die de pas- en veiligheidscontroles al waren gepasseerd op het moment dat alarm werd geslagen, moeten opnieuw door de beveiliging gecheckt.

Een onbekende persoon was erin geslaagd ongecontroleerd binnen te dringen in de voor passagiers bestemde veiligheidszone. Dat leidde volgens een luchthavenwoordvoerder tot de ontruiming.

Verscheidene Duitse media meldden eerder dat de ontruiming het gevolg was van een bomalarm. Dat zou zijn afgegaan bij de controle van een vrouwelijke passagier die snel in de menigte verdween en niet meer is getraceerd.

‘Flughafen Frankfurt am Main’ telt twee terminals en behoort met 65 miljoen reizigers per jaar tot de grootste en drukste van Europa. Het is de thuisbasis van luchtvaartmaatschappij Lufthansa.