buitenland

Thailand verdenkt zuiderling van aanslagen

Door ANP - 19 augustus 2016

BANGKOK (ANP) – De Thaise politie heeft een man in het vizier die zij verdenkt van de aanslagen op een aantal badplaatsen die vorige week aan vier mensen het leven kostten. De verdachte is afkomstig uit de zuidelijke grensstreek waar radicaalislamitische rebellen al jaren tegen de regering vechten.

Ahama Lengha, zoals de verdachte heet, is nog voortvluchtig. Het is onduidelijk of hij in Thailand is. Thailand werkt bij de opsporing van Ahama samen met buurland Maleisië.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen, waarbij ook vier Nederlandse toeristen gewond raakten, is niet opgeëist. De korpschef van de landelijke politie wees met een beschuldigende vinger naar de oppositie. Het arrestatiebevel voor de zuiderling Ahama geeft echter nieuw voedsel aan de gedachte dat de Zuid-Thaise rebellen de hand hadden in de aanslagen.