buitenland

Tientallen gebouwen verwoest door brand VS

Door ANP - 17 augustus 2016

SAN BERNARDINO (ANP) – De natuurbrand in de Amerikaanse staat Californië heeft tot dusver tientallen gebouwen verwoest. ,,Een hoop gezinnen hebben niets meer als ze straks terugkeren naar huis”, zei het hoofd van de brandweer in San Bernardino County tegen verslaggevers.

Meer dan tachtigduizend mensen moesten vanwege de brand hun huizen verlaten. Volgens de brandweer is het nog te vroeg om een inschatting te maken van de schade, maar is duidelijk zichtbaar dat tientallen gebouwen in vlammen zijn opgegaan.

De brand brak dinsdag uit in bergachtig gebied en greep snel om zich heen. Zeker 12.000 hectare zou al zijn afgebrand. Volgens de brandweer gaat het om een ongebruikelijk felle brand. Een brandweercommandant zei in veertig jaar tijd nog nooit te hebben meegemaakt dat een brand ,,zich zo extreem gedraagt”.