buitenland

Trump betreurt ‘kwetsende’ opmerkingen

Door ANP - 19 augustus 2016

CHARLOTTE (ANP/RTR) – De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft spijt van opmerkingen waarmee hij ,,mogelijk mensen heeft gekwetst”. De vastgoedmagnaat erkende donderdag (lokale tijd) in de plaats Charlotte (North Carolina) soms de foute dingen te zeggen.

,,Soms, in de hitte van het debat en wanneer je spreekt over allerlei kwesties, kies je niet de juiste woorden of zeg je iets fouts”, hield Trump een groep toehoorders voor. ,,Dat heb ik ook gedaan en ik heb er spijt van. Vooral als het mensen mogelijk heeft gekwetst.”

Trump deed de uitspraken tijdens zijn eerste speech sinds hij deze week flinke wijzigingen doorvoerde in de top van zijn campagneteam. De knieval is opvallend, omdat de Republikein bekendstaat om zijn uitgesproken stijl. Hij bood in het verleden zelden excuses aan, zelfs niet na kritiek vanuit zijn eigen partij.