buitenland

Trump verrassend positief over relatie Mexico

Door ANP - 31 augustus 2016

MEXICO-STAD (ANP) – Mexico en de Verenigde Staten hebben veel gezamenlijke belangen en zijn er allebei bij gebaat om het halfrond waarvan ze deel uitmaken veilig en welvarend te houden. Dat zei de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump woensdag in een gezamenlijke persconferentie met de Mexicaanse president Enrique Peña Nieto.

De twee spraken voorafgaand aan de persconferentie een uur met elkaar. Trump toonde zich opmerkelijk verzoenend, zeker gezien zijn eerdere omschrijvingen van Mexico als een land dat criminelen en verkrachters naar de VS stuurt. ,,Het is een enorme eer dat u me hier heeft uitgenodigd”, zei Trump tegen Peña Nieto.

Volgens Trump delen de twee landen vijf doelstellingen: een einde aan illegale migratie, het beveiligen van de grens, het ontmantelen van drugskartels en het indammen van drugs- en wapensmokkel, aanpassing van vrijhandelsverdrag NAFTA en het behoud van industrie voor het halfrond.