buitenland

Trump weigert Ryan en McCain zijn steun

Door ANP - 02 augustus 2016

WASHINGTON (ANP) – De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump weigert zijn prominente partijgenoot Paul Ryan vooralsnog te steunen in zijn strijd om herverkiezing. Trump is ,,nog niet helemaal zover”, vertrouwde hij dinsdag de Washington Post toe. De Republikeinse senatoren John McCain en zeker Kelly Ayotte, volgens Trump zwak en trouweloos, kunnen zijn steun sowieso op hun buik schrijven.

Ryan, de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, doet volgende week dinsdag een gooi naar de kandidatuur van zijn partij voor een nieuwe termijn als afgevaardigde van zijn district in de staat Wisconsin. Aan Ryans rivaal in de Republikeinse voorverkiezingen, Paul Nehlen, wijdde Trump dinsdag warme woorden. Trump ,,mag Paul wel” maar is er naar eigen zeggen nog niet uit.