buitenland

Turkije boos over Duitse beschuldigingen

Door ANP - 17 augustus 2016

ANKARA (ANP) – Turkije heeft woensdag woedend gereageerd op een vertrouwelijk document van de Duitse regering waarin de huidige Turkse regering wordt omgeschreven als steunpilaar voor militante islamitische groeperingen. De Moslimbroederschap in Egypte en de Palestijnse terroristische organisatie Hamas kunnen volgens het Duitse document rekenen op steun van Ankara.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde in een verklaring fel: ,,Deze aantijgingen zijn een nieuwe manifestatie van de verwrongen mentaliteit, die al een tijdje probeert ons land uit te hollen door onze president en regering aan te vallen.”

De Duitse omroep ARD bracht de inschatting van de Duitse regering dinsdag naar buiten. De opmerkingen waren niet voor de openbaarheid bestemd, maar vormden een vertrouwelijk antwoord op vragen van oppositiepartij Die Linke. De tekst lekte echter uit.