buitenland

‘Turkije zal aanval op Jarablus steunen’

Door ANP - 23 augustus 2016

ANKARA (ANP) – Als Syrische rebellen proberen de grensstad Jarablus te heroveren op Islamitische Staat kunnen ze rekenen op de steun van Turkije. Dat heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu dinsdag gezegd. De rebellen hebben aangegeven dat een offensief ophanden is.

De toekomst van Jarablus is belangrijk voor de veiligheid van Turkije, zei Cavusoglu. Turkije wil voorkomen dat de Koerdische YPG-militie, die al delen van Noord-Syrië in handen heeft, het ook in het strategisch gelegen Jarablus voor het zeggen krijgt.

Aan de andere kant van de grens, in Karkamis, werden inwoners dinsdag opgeroepen te vertrekken, nadat de stad was getroffen door mortiergranaten. Het Turkse leger schoot terug nadat de granaten waren ingeslagen, meldde CNN Turk.