buitenland

Turkse grens moet IS-vrij worden

Door ANP - 22 augustus 2016

ANKARA (ANP/RTR/DPA) – De Turkse minister van Buitenlandse zaken, Mevlüt Cavusoglu, wil Islamitische Staat volledig van de Turkse grens terugdringen. ,,Onze grens moet volledig van IS gezuiverd worden”, zei Cavusoglu maandag op een persconferentie in Ankara. De strijd tegen de terroristische militie moet ,,tot het einde” worden gevoerd en daarom steunt Turkije acties tegen IS.

Zo bereiden Syrische rebellen een aanval voor waarmee ze de Syrische stad Jarablus terug willen winnen. Deze stad ligt aan de Turkse grens en is nu in handen van IS. IS beheerst grote gebieden aan de Syrische kant van de Turkse grens.

Turkije houdt IS verantwoordelijk voor de 54 doden die dit weekeinde vielen bij een bomaanslag op een bruiloft in Gaziantep. IS zou daarvoor een twaalfjarige jongen hebben misbruikt.