buitenland

Turkse oppositieleider ongedeerd na aanval

Door ANP - 25 augustus 2016

ANKARA (ANP/RTR) – Een konvooi van de Turkse oppositieleider Kemal Kilicdaroglu is donderdag onder vuur genomen.

De politicus bleef ongedeerd bij het vuurgevecht, die plaats had nabij Savsat in de provincie Artvin. Kilicdaroglu werd beschermd door lijfwachten. De leider van de republikeinse volkspartij (CHP) bezocht het noordoosten van het land. ,,Maak je geen zorgen over ons. We zijn oké. We zijn in veilig gebied”, zei Kilicdaroglu tegen nieuwszender NTV.

De minister van binnenlandse zaken in Turkije, Efkan Ala, meldde dat bij het vuurgevecht drie mensen gewond zijn geraakt. Er is een klopjacht gestart op de daders. De aanval wordt door de Turkse autoriteiten toegeschreven aan de verboden Koerdische Arbeiderspartij (PKK).