buitenland

Twitter blokkeert 360.000 ‘terreuraccounts’

Door ANP - 18 augustus 2016

SAN FRANCISCO (ANP) – Twitter heeft in een jaar tijd 360.000 accounts uit de lucht gehaald vanwege het promoten van terrorisme. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Twitter maakte in februari al bekend dat sinds halverwege vorig jaar 125.000 accounts waren geblokkeerd. Sinds februari zijn er nog 235.000 bij gekomen.

Het dagelijkse aantal terreuraccounts dat uit de lucht wordt gehaald is volgens Twitter sinds vorig jaar met 80 procent gestegen. De tijd die het in beslag neemt om een verdacht account te blokkeren, is drastisch teruggebracht. Het gevolg is minder berichten en minder volgers.

Twitter probeert ook te verhinderen dat de mensen achter de terreuraccounts onder een andere naam snel terugkeren op Twitter. De teams die 24 uur per dag meldingen hierover in de gaten houden, zijn uitgebreid.