buitenland

Verwaarloosde dieren gered uit zoo in Gaza

Door ANP - 24 augustus 2016

GAZA/TEL AVIV (ANP/DPA) – Dierenrechtenactivisten hebben de laatste vijftien dieren gered uit een zwaar verwaarloosde dierentuin in de Gazastrook. Ze zijn uit de enclave weggehaald via de grensovergang Erez bij Israël, bevestigde een medewerker van de Organisatie ‘Vier Poten’ woensdag.

In het zicht van zware Israëlische luchtaanvallen op de Gazastrook na een raketaanval op een Israëlische grensstad, was de operatie ,,een ongelooflijke uitdaging”, zei Indra Kley.

Een tijger krijgt nu in Zuid-Afrika een nieuw huis, vijf apen in Israël en de resterende dieren (egels, schildpadden, haviken, een pelikaan, een emoe en een hert) gaan naar Jordanië.

‘Vier poten’ omschreef de dierentuin in Khan Younis als ,,de slechtste dierentuin in de wereld”. Tientallen dieren zijn er jammerlijk omgekomen omdat ze niet genoeg voedsel kregen. De dierentuin wordt nu permanent gesloten, zei Kley.

Het aanhoudende conflict tussen de in de Gazastrook heersende Hamas en Israël verergerde de leefomstandigheden de afgelopen tien jaar in de geblokkeerde Palestijnse gebieden.