buitenland

Vier raketten afgevuurd op Turks vliegveld

Door ANP - 27 augustus 2016

DIYARBAKIR (ANP) – Op het vliegveld in de Turkse stad Diyarbakir zijn zaterdag vier raketten afgevuurd. Bij de raketaanval op het vliegveld in het zuidoosten van Turkije zijn geen gewonden gevallen, zo meldt de gouverneur van de provincie aan de zender NTV. De aanval is vermoedelijk uitgevoerd door Koerdische rebellen.

De raketten waren afgevuurd op een politiepost naast de VIP Lounge van het vliegveld. Passagiers en luchthavenpersoneel zijn in veiligheid gebracht in de terminal van de luchthaven. Volgens NTV sloegen de raketten in op een braakliggend stuk land verderop.

Diyarbakir is de grootste stad in het voornamelijk door Koerden bewoonde zuidoosten van Turkije. De aanval volgt op acties van het Turkse leger dat Syrië is binnengetrokken om IS en de oprukkende Koerdische milities in het grensgebied te bestrijden.