buitenland

Vrees voor verder oplopen dodental aardbeving

Door ANP - 25 augustus 2016

AMATRICE (ANP) – Lokale autoriteiten verwachten dat het dodental (247) van de aardbeving ten oosten van Rome de komende uren en dagen verder zal toenemen. Ongeveer 270 gewonde slachtoffers zijn opgenomen in ziekenhuizen.

Tussen het puin in de vier zwaarst getroffen plaatsen (Amatrice, Pescara del Tronto, Arquata del Tronto en Accumoli) wordt naarstig gezocht naar overlevenden. De eigenaar van een ingestort hotel in Amatrice zei donderdag te vrezen dat een aantal van zijn gasten nog onder het puin bedolven ligt. Zijn hotel had op het moment van de beving ongeveer zeventig gasten. De hoteleigenaar denkt dat circa dertig gasten zichzelf tijdig in veiligheid hebben gebracht. De lichamen van zeven hotelgasten zijn geborgen.

De beving had woensdag een kracht van 6,2 en trof een bergachtig gebied 140 kilometer ten oosten van Rome. Nadien zijn er tientallen naschokken geweest.