buitenland

Wapenstilstand rebellen en regering Filipijnen

Door ANP - 20 augustus 2016

MANILA (ANP) – De regering en communistische rebellen op de Filipijnen hebben een wapenstilstand afgesproken in de aanloop naar vredesbesprekingen in Noorwegen. Het nieuwe staakt-het-vuren van de kant van de regering begint op zondag en ,,duurt zolang het nodig is om vrede in het land te brengen”, zei de adviseur van president Rodrigo Duterte zaterdag.

Ook de rebellen van de Communistische Partij van de Filipijnen (CPP) kondigden een wapenstilstand aan. Ook die moet op zondag beginnen tot aan het einde van de gesprekken in Oslo op 27 augustus.

Duterte had op 25 juli al een wapenstilstand uitgeroepen, maar deze zes dagen later beëindigd nadat rebellen een regeringssoldaat hadden gedood. Met de nieuwe vuurpauze wil de regering haar inspanningen voor vrede onderstrepen, zei adviseur Jesus Dureza.