buitenland

Youssef Chahed nieuwe premier Tunesië

Door ANP - 03 augustus 2016

TUNIS (ANP) – De Tunesische president Beji Caid Essebsi heeft woensdag een nieuwe premier benoemd. Het is de voormalige minister voor Regionale Zaken, Youssef Chahed. Hij heeft de steun van de verschillende regeringspartijen, aldus een woordvoerder van de president.

De benoeming werd noodzakelijk nadat het parlement afgelopen weekend het vertrouwen in de vorige minister-president Habib Essid had opgezegd. Het parlement vond dat Essid te weinig deed tegen de economische crisis.

De nieuwe regeringschef is agrarisch econoom en hoogleraar. De 41-jarige Chahed komt uit de seculiere partij Nidaa Tounes, net als de president. Hij moet een regering van nationale eenheid vormen die Tunesië uit het economisch dal haalt.

Bij de oppositie is de benoeming niet onomstreden. De oppositiepartijen hadden liever iemand met meer ervaring gezien. Ook op sociale netwerken kwam kritiek op de benoeming omdat Chahed behoort tot de familie van de president.