buitenland

Zeker 29 kinderen slachtoffer aanslag Turkije

Door ANP - 22 augustus 2016

ANKARA (ANP/RTR) – Zeker 29 kinderen zijn zaterdag omgekomen tijdens de bomaanslag op een Turkse bruiloft afgelopen in de zuidoostelijke stad Gaziantep. Dat hebben Turkse nieuwszenders maandag gemeld. Een jonge tiener blies zichzelf op, waardoor 51 mensen omkwamen. Inmiddels zijn er 44 mensen geïdentificeerd.

Op bewakingscamera’s is te zien dat het kind door twee personen begeleid werd. De identiteit van de jongen is nog niet bekend en ook is de aanslag tot op heden niet opgeëist. President Recep Tayyip Erdogan vermoedt dat IS erachter zit.

Zondag werd een nieuwe aanslag voorkomen toen de politie in het Iraakse Kirkuk een bomgordel ontdekte bij een jongen van ongeveer elf jaar. De bomgordel werd op straat verwijderd, waarna het kind gearresteerd werd.