buitenland

‘Zeker 35 doden na Turkse bombardementen’

Door ANP - 28 augustus 2016

BEIROET (ANP) – Bij Turkse lucht- en artilleriebombardementen in het noorden van Syrië zijn zeker 35 burgers om het leven gekomen, zegt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Meer dan zeventig mensen raakten gewond

Twintig doden en vijftig gewonden vielen in het dorp Jub al-Kousa. Bij een aanval op een boerderij bij een ander dorp, al-Amarna, kwamen nog eens vijftien mensen om en raakten twintig gewond, aldus het Observatorium, dat zich baseert op meldingen van activisten.

De Turkse strijdkrachten steunen Syrische rebellen die in het noorden van Syrië vechten tegen Islamitische Staat, maar ook tegen Koerdische milities die deel uitmaken van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF). De door Turkije gesteunde milities veroverden in de afgelopen week de grensstad Jarablus.