buitenland

115 miljoen voor vluchtelingen Griekenland

Door ANP - 10 september 2016

BRUSSEL (ANP) – De Europese Unie geeft 115 miljoen euro aan humanitaire organisaties, voor noodhulp aan vluchtelingen die via Griekenland de EU binnenkomen. Dat heeft Europees commissaris Christos Stylianides (Humanitaire hulp en crisisbeheersing) gezegd tijdens een toespraak in Griekenland. Het geld is vooral bedoeld om de levensomstandigheden van de vluchtelingen te verbeteren.

Aangezien de winter in aantocht is, moet het geld de onderkomens van de vluchtelingen verbeteren. Verder moet het geld besteed worden aan voedsel voor de vluchtelingen, aan onderwijs aan kinderen en hulp aan alleen reizende minderjarige vluchtelingen.

Eerder al werd er 83 miljoen euro gegeven voor noodhulp aan vluchtelingen in Griekenland. In totaal is vanwege de vluchtelingencrisis 1 miljard euro naar Griekenland gegaan.