buitenland

Beelden schietpartij Charlotte komen vrij

Door ANP - 24 september 2016

CHARLOTTE (ANP) – De politie van de Amerikaanse stad Charlotte gaat de beelden vrijgeven van de schietpartij waarbij de 43-jarige Keith Scott om het leven kwam. Politiechef Chief Kerr Putney heeft dat zaterdag gezegd, aldus de Amerikaanse krant USA Today.

De afgelopen dagen gingen demonstranten de straat op, omdat ze wilden dat door agenten gemaakte beelden van het doodschieten van de zwarte man zouden worden vrijgegeven. De politie weigerde eerst aan die eis toe te geven, omdat dit het onderzoek naar de schietpartij zou kunnen beïnvloeden. Zaterdag zei Putney dat de videobeelden toch vrijkomen.

Scott werd dinsdagavond dodelijk getroffen door een politiekogel. Een agent schoot toen de verdachte uit zijn auto stapte. De man had volgens de politie een vuurwapen in zijn hand. Familieleden en enkele bekenden van Scott zeiden dat het om een boek ging.