buitenland

Belgische militairen beveiligd na dreiging IS

Door ANP - 28 september 2016

BRUSSEL (ANP/BELGA) – Enkele Belgische militairen worden beveiligd in reactie op de onthulling van foto’s en volledige namen van zes Belgische soldaten door een Franse jihadist. Rachid Kassim, een IS-kopstuk, verspreidde de informatie eerder deze week vanuit Irak via berichtendienst Telegram met de vermelding: ,,Een opdracht voor mijn broeders in België.” De Belgische autoriteiten nemen de dreiging zeer serieus.

Het federaal parket erkende woensdag dat het heeft gevraagd de informatie 24 uur achter te houden om de beveiliging van militairen op orde te krijgen. De geplaatste informatie was afkomstig van Facebookpagina’s, die inmiddels zijn aangepast. Het parket zet het onderzoek voort.

Kassim wil sympathisanten in Europa tot terreur aanzetten. Hij wordt ook in verband gebracht met de aanslagen in Nice, waar een terrorist met een vrachtwagen op een mensenmassa inreed en waarbij 86 mensen omkwamen. De Belgische politie pakte eerder deze maand twee mensen op die actief waren op Telegram en mogelijk contact hadden met Kassim.