buitenland

Botsing vluchtelingen en Oost-Duitsers

Door ANP - 15 september 2016

BAUTZEN (ANP) – Naar schatting tachtig bewoners van het Oost-Duitse Bautzen zijn woensdagavond in botsing gekomen met circa twintig jonge asielzoekers. De politie in de stad deelde donderdag mee dat de twee groepen elkaar op een plein uitscholden, maar ook te lijf gingen. Daarbij is met flessen en planken gegooid.

De politie heeft met circa honderd man de twee groepen met behulp van wapenstok en pepperspray gescheiden en verjaagd. De asielzoekers werden tot bij het opvangcentrum door belagers achtervolgd. Daarom bewaakt de politie het asielzoekerscentrum. Een Marokkaan raakte woensdagavond gewond en kon alleen dankzij politiebescherming naar het ziekenhuis worden vervoerd.

Bautzen, 160 kilometer onder Berlijn, is vaker het toneel van opstootjes rond de aanwezigheid van asielzoekers, vooral door toedoen van rechtsextremisten.