buitenland

Clinton betreurt generaliseren Trump-aanhang

Door ANP - 10 september 2016

WASHINGTON (ANP) – Hillary Clinton betreurt het dat ze zo’n groot deel van de aanhang van Donald Trump over een kam heeft geschoren. De Democratische presidentskandidaat zei vrijdagavond dat de helft van Trumps aanhang ,,jammerlijke” mensen zijn die er homofobe, racistische en seksistische denkbeelden op na houden.

,,Ik sprak gisteravond veel te generaliserend en dat is nooit een goed idee”, aldus een verklaring van Clinton. ,,Ik heb er spijt van dat ik ‘de helft’ zei, dat was verkeerd. Maar laten we duidelijk zijn. Wat werkelijk jammerlijk is, is het feit dat David Duke en andere racisten die blanken als superieur zien Trump als een voorvechter van hun idealen zien. Het is verwerpelijk dat Donald Trump zijn campagne grotendeels op vooroordelen en paranoia heeft gebaseerd en hatelijke denkbeelden en stemmen een nationaal podium heeft gegeven.”

Hoewel ze een deel van haar omschrijving terugneemt, benadrukt Clinton dat ze ook de komende tijd niet zal nalaten om racistische en bekrompen uitlatingen als zodanig te benoemen.