buitenland

Clinton hekelt opmerkingen Trump over Fed

Door ANP - 06 september 2016

WASHINGTON (ANP/RTR) – Hillary Clinton heeft uitgehaald naar haar Republikeinse rivaal Donald Trump wegens diens commentaar op het beleid van de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank. Ze vindt dat presidenten van de Verenigde Staten en presidentskandidaten zich daar verre van moeten houden.

,,Je moet geen kritiek leveren op activiteiten van de Fed als je in de race bent naar het Witte Huis of daar zit als president”, zei de Democratische kandidate dinsdag tegen journalisten die meereisden in haar campagnevliegtuig. ,,Woorden hebben gevolgen. Woorden brengen de markt in beweging. Woorden kunnen verkeerd worden begrepen.”

Trump beschuldigde de centrale bank er maandag van de rente laag te houden om Barack Obama ter wille te zijn. Hij ventileerde de mening dat de Fed door dat besluit een ,,valse economie” heeft gecreëerd.