buitenland

Corbyn eist inzage in brexit-plannen van May

Door ANP - 25 september 2016

LONDEN (ANP/RTR) – Een dag na zijn herverkiezing als leider van de Labour Party heeft Jeremy Corbyn zondag onmiddellijk bij premier Theresa May aan de bel getrokken over de brexit-strategie van de regering. De oppositieleider vindt dat zij het parlement volledig over haar plannen daarover moet inlichten.

De nieuwe minister-president zei onlangs dat het Britse parlement een rol zal spelen bij het vertrek uit de Europese Unie, maar dat zij de onderhandelingen voert en de uiteindelijke beslissing neemt onder welke voorwaarden het land de EU verlaat. Tegen de BBC zei Corbyn daarover: ,,Ik denk niet dat dat democratisch is en denk tevens dat dat ontoelaatbaar is.” Bij zo’n belangrijk politiek en economisch onderwerp moet het parlement volledig worden betrokken, vindt Corbyn.