buitenland

Corruptiebestrijder zwicht voor verleiding

Door ANP - 12 september 2016

MOSKOU (ANP) – Een hoge Russische corruptiebestrijder is aangehouden op verdenking van het aannemen van omgerekend 123 miljoen euro aan smeergeld. Dmitri Zagartsjenko is het plaatsvervangend hoofd van het comité voor economische veiligheid en corruptiebestrijding van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Het geld werd cash gevonden in zijn auto, studeerkamer thuis en in het appartement van zijn zus in Moskou, aldus het persagentschap RBC. Het jaarlijkse inkomen van Zagartsjenko bedraagt 41.000 euro. De onderzoekers van justitie brengen de ambtenaar in verband met de vorig jaar ontbonden bank NOTA. Deze financiële instelling werd in 2015 door de overheid ontmanteld omdat zij de bankregels verregaand had overschreden.