buitenland

Cruz gaat op Trump stemmen

Door ANP - 23 september 2016

WASHINGTON (ANP/RTR) – Ted Cruz blijft op het ‘vertrouwde nest’. De Republikeinse senator van Texas, die het in de voorverkiezing voor het Amerikaans presidentschap moest afleggen tegen Donald Trump, heeft vrijdag gezegd dat hij in november op zijn voormalig rivaal zal stemmen.

,,Een jaar geleden heb ik beloofd de kandidaat van de Republikeinen te steunen en ik blijf bij de toezegging”, verklaarde Cruz, die Hillary Clinton koste wat koste uit het Witte Huis wil houden. ,,Wie dat ook wil, raad ik aan ook op hem te stemmen. Ons land verkeert in crisis. Clinton is duidelijk ongeschikt als president. Haar politiek zou miljoenen Amerikanen schade berokkenen.”

Cruz was de gedoodverfde favoriet van de conservatieve Tea Party-groepering. In juli tijdens de Republikeinse partijconventie in Cleveland weigerde hij zich nog opzichtig achter Trump op te stellen. Dat kwam hem te staan op luid boegeroep van fans van de vastgoedmagnaat uit New York. Verscheidene leden van de Grand Old Party (GOP) twijfelen echter nog altijd aan de capaciteiten van de luidruchtige miljardair en overwegen Clinton te steunen.

Deze lag in de laatste peiling van Reuters/Ipsos, die vrijdag werd gepubliceerd, 4 procent voor op Trump. Deze kan als nu zou worden gestemd rekenen op 37 procent, Clinton op 41. Kiezers die het nog niet weten neigen volgens het deze week gehouden onderzoek iets meer naar Trump dan naar Clinton. Het eerste grote debat tussen de twee is maandag in Hempstead.