buitenland

Dode en gewonden na explosie op ferry Bali

Door ANP - 15 september 2016

BALI (ANP) – Bij een explosie aan boord van een snelle veerboot met toeristen bij het Indonesische eiland Bali zijn donderdag een dode en veertien gewonden gevallen, meldt de politie. De nationaliteit van de omgekomen passagier is nog niet bekend, maar het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt dat het niet om een Nederlander gaat.

De ontploffing deed zich voor in de machinekamer, kort nadat de Gili Cat 2 uit de haven van Padangbai was vertrokken voor de oversteek naar Teluk Kodek op het naburige eiland Lombok. Aan boord waren 35 passagiers, voornamelijk buitenlandse toeristen, meldt CNN Indonesia.

De gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis in Karangasem. De politie onderzoekt het schip om de oorzaak van de explosie te achterhalen.