buitenland

Een vijfde minder Afrikaanse olifanten

Door ANP - 25 september 2016

JOHANNESBURG (ANP/RTR) – Het aantal Afrikaanse olifanten is tussen 2006 en 2015 met bijna 20 procent gedaald. De gezaghebbende International Union for Conservation of Nature (IUCN) telde nog maar 415.000 olifanten tegenover 500.000 tien jaar geleden.

In sommige landen was de terugloop nog veel groter. Zo zag Tanzania, dat sterk afhankelijk is van inkomsten uit safari’s, het aantal olifanten met 60 procent dalen.

De daling wordt volgens het Zwitserse IUCN veroorzaakt door stropers die jagen op de dieren om hun ivoren slagtanden. De handel in ivoor is momenteel onderwerp van discussie. Sommige landen willen de verkoop van ivoor legaliseren, om de waardevolle voorraad ivoor die ze bezitten te gelde te kunnen maken.