buitenland

‘El Chapo’ heeft last van hoge bloeddruk

Door ANP - 27 september 2016

CIUDAD JUAREZ (ANP) – De gedetineerde Mexicaanse drugsbaas Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán heeft het moeilijk in de gevangenis van Ciudad Juárez. Volgens zijn advocaten heeft hij last van hoge bloeddruk en gaat hij gebukt onder angsten als gevolg van het strenge regiem. Zij beschuldigen de Mexicaanse staat van marteling van hun cliënt, zo lieten zij aan Amerikaanse media weten.

De 61-jarige Guzmán, voorheen de nietsontziende baas van het Sinaloa-drugskartel, zag in 2015 kans te ontsnappen uit de gevangenis bij Mexico-Stad via een meer dan een kilometer lange tunnel. In januari dit jaar werd hij na een grote klopjacht weer opgepakt. Sindsdien staat hij onder streng toezicht. Volgens zijn advocaten houden de bewakers hem uit zijn slaap, mag hij geen contact hebben met andere gevangenen en krijgt hij geen bezoek.

De Verenigde Staten hebben om uitlevering van de drugsbaas gevraagd. Guzmáns advocaten proberen dat te voorkomen.