buitenland

Europese Unie verlengt sancties tegen Russen

Door ANP - 07 september 2016

BRUSSEL (ANP) – De Europese sancties tegen circa 150 Russische personen en 37 bedrijven en organisaties worden met zes maanden verlengd. De ambassadeurs van de EU-lidstaten kwamen dat woensdag overeen, aldus diplomatieke bronnen.

Op de zwarte lijst staan Russen die medeverantwoordelijk worden gehouden voor het conflict in Oekraïne, onder wie oligarchen en politici uit de entourage rond president Vladimir Poetin. Hun financiële tegoeden in de EU blijven bevroren en ze mogen niet naar EU-landen reizen.

De strafmaatregelen zouden op 15 september verlopen, maar gezien het gebrek aan naleving van het vredesakkoord van Minsk zien de lidstaten geen reden tot versoepeling. De formele vaststelling volgt naar verwachting over enkele dagen.

De economische sancties die de EU tegen Rusland heeft getroffen na de Russische inlijving van de Oekraïense Krim in 2014 werden in juni al met zes maanden verlengd.