buitenland

Frankrijk pakt weer terreurverdachten op

Door ANP - 25 september 2016

PARIJS (ANP/RTR/DPA) – De Franse justitie heeft twee jonge vrouwen aangehouden op verdenking van het beramen van terreuraanslagen. Het gaat om twee vrouwen uit Nice, van respectievelijk 17 en 19 jaar oud. Ze werden al medio september opgepakt.

Het tweetal had contact met de beruchte Franse jihadist Rachid Kassim, de man die wordt beschouwd als de spil van meerdere aanslagen in Frankrijk. Deze 29-jarige in Frankrijk geboren terrorist verblijft vermoedelijk in Irak of Syrië. De jonge vrouwen hebben tijdens verhoor toegegeven met Kassim over een aanslag te hebben gesproken, maar daarvan later te hebben afgezien.

De afgelopen weken hebben de Franse veiligheidsdiensten al minstens vier jonge verdachten opgepakt die met Rachid Kassim in contact stonden.