buitenland

Geen doorbraak over wapenstilstand Syrië

Door ANP - 22 september 2016

NEW YORK (ANP) – Rusland en de Verenigde Staten zijn er donderdag (lokale tijd) niet in geslaagd de wapenstilstand in Syrië nieuw leven in te blazen. Dat bleek na een bijeenkomst van Internationale Steungroep voor Syrië (ISSG) in New York.

De Amerikaanse minister John Kerry (Buitenlandse Zaken) zei naderhand dat Washington niet de enige partij kan zijn die de deur openhoudt voor vrede. ,,Als de Russen met constructieve voorstellen komen, zullen we luisteren”, stelde Kerry.

De speciale VN-gezant voor Syrië, Staffan de Mistura, bestempelde de bijeenkomst als ,,lang, pijnlijk en teleurstellend”. De diplomaat zei graag te willen geloven dat Moskou en Washington oprecht proberen tot een vredesakkoord te komen.

Het staakt-het-vuren tussen strijdende partijen in Syrië kwam eerder vroegtijdig ten einde. De strijdende partijen beschuldigden elkaar om het hardst van het aan de laars lappen van het bestand.