buitenland

Geen excuses Lavrov voor MH17

Door ANP - 30 september 2016

LONDEN (ANP) – De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, ziet geen reden om na het uitkomen van het rapport van het Joint Investigating Team (JIT) over het het neerhalen van vlucht MH17 verontschuldigingen aan te bieden.

In een gesprek met de BBC ging hij vrijdag niet in op de conclusie dat het passagierstoestel met 298 mensen aan boord door een Russische Buk-raket is neergehaald, afgevuurd uit gebied dat gecontroleerd werd door pro-Russische rebellen in Oost-Oekraïne.

,,Excuses? Waarvoor?”, reageerde Lavrov op vragen over de vermeende Russische betrokkenheid. Volgens hem is het strafrechtelijk onderzoek nog gaande. Hij zei tevens te twijfelen aan de bewijsvoering. ,,Veel bewijs is gebaseerd op foto’s en beelden van sociale media en verklaringen van anonieme getuigen.”

De bewindsman riep op niet te snel te oordelen en zei tevens te hopen dat de onderzoekers bereid zijn te kijken naar gegevens die de Russische autoriteiten hebben aangedragen. Dat is volgens Lavrov nog niet gebeurd.